Amit nem fogyasztunk: szilárd étel

Fontos, hogy a kúra során a szervezetet ne terheljük szilárd táplálékkal, mert az hátráltatja a tisztulási folyamatokat.

Néhányan aggódnak a szilárd élelmiszer fogyasztásának a hiányától, ám ezek az aggályok alaptalanok. A Madal Bal NEERA kúra egy egészségprogram, nem pedig böjt. Az igazi böjt mindenfajta ételtől és italtól való tartózkodás.

A kúraital pedig egy folyékony étel, mely táplál és energiát ad.

A történelem során tapasztaltak szerint a szilárd élelmiszerektől való ideiglenes tartózkodás áldás az egész szervezetnek, a legjobb befektetés a jobb egészség és a hosszabb élet érdekében.

A szilárd étel megemésztése sok energiát követel a szervezettől, amit az más feladatoktól von el. A szilárd étel megvonása lehetőséget ad a szervezetnek, hogy tisztító feladatát sikeresebben lássa el.

A szervezet nagyon hatékonyan gazdálkodik energiájával. Az újonnan bevitt fehérjék hiányában a szervezet szó szerint magából él egy autolízisnek nevezett folyamat révén, melynek során az aminosavakat a fáradt és sérült sejtekből vonja ki, az így újraszintetizált és felhasznált öreg sejtektől hatékonyan megszabadul, felgyorsítva az új sejtek képződését. A szervezet saját létfontosságú szöveteit vagy szerveit azonban soha nem emészti fel vagy károsítja.

Ezzel egy időben a kiválasztószervek (a tüdő, a máj, a nyirokrendszer, a vesék és a bőr) is tisztulnak, így biztosítva az anyagcsere során felgyülemlett salakanyagainak gyors kiürülését. Az emésztő-, feldolgozó- és védekezőrendszer szervei mind nagy hasznát látják a megérdemelt pihenőnek. Pozitív hatás tapasztalható minden alapvető pszichológiai, idegi és mentális funkcióban.

A szövetek biokémiai és ásványi anyag egyensúlya normalizálódik és serkentő hatás mutatkozik a mirigyek vegyi összetételében és a hormontermelésben.

 


Facebook oldalunk

Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás